Husk meg?
Registrer
Be om nytt passord
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Om du fortsetter å bruke nettsiden, antar vi at du er fornøyd med å motta alle informasjonskapslene.
x

Prosjektledelse

Innovative prosjekter krever innovativ og strukturert prosjektledelse

Et prosjekt representerer en unikk organisasjonsform som etableres kun for å utvikle en ny tjeneste eller et nytt produkt innenfor en definert tids- og kostnadsramme. Prosjektets midlertidige natur står i kontrast til den vanlige forretningsdriften, som i motsetning til prosjektet, organiserer en mer permanent sammensetning av aktiviteter rettet mot produksjon av bestemte produkter eller tjenester. Derfor krever prosjektledelse andre, mer dynamiske ferdigheter og arbeidsmetodikk, til forskjell fra normal bedriftsledelse.

Prosjektledelse innebærer å lede arbeidet til et team for å oppnå alle prosjektmåenl innenfor gitte rammebetingelser. De primære betingelser er omfang, prosjekttid og budsjett. Utfordringen er å optimalisere fordelingen av nødvendige innsatser og anvende disse for å oppnå de oppsatte prosjektmålene innen disse rammebetingelsene.

Dette er håndterlig når målet og arbeidsomfanget er kjent fra tidligere erfaring. Derfor blir denne typen prosjekt kalt "Tradisjonelt prosjekt" og som kan gjennomføres ved hjelp av en sekvensiell oppgave- til-oppgave tilnærming.

Introduksjonen av ny teknologi vil imidlertid alltid innebære nye og ukjente utfordringer. Noen ganger må til og med målet og arbeidsomfanget justeres under prosjektet, fordi det kontinuerlig tilegnes ny kunnskap. I disse type prosjekter, typisk kalt "Adaptive" eller "Ekstreme prosjekter", er det viktig å kontinuerlig sette søkelys på risikoreduksjon slik at eventuelle endringer blir håndtert i prosjektets tidligfase, når endringskostnadene fremdeles er små.

PPM har solid erfaring fra vellykkede gjennomføringer av utfordrende, industrielle prosjekter hvor ny teknologi har blitt innført. Et av de viktigste kriteriene for suksessen vår er åpenhet og et synergisk samarbeid med kundene våre. Samtidig må de nye løsningene gradvis introduseres, trinn for trinn.

Som medlem av den europeiske komiteen som utviklet den berømte "EUREKA-metoden", tilbyr vi våre kunder toppmoderne metodikk for prosjektledelse, noe som garanterer en suksessfull gjennomføring, til og med av komplekse, utfordrende prosjekter.