Husk meg?
Registrer
Be om nytt passord
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Om du fortsetter å bruke nettsiden, antar vi at du er fornøyd med å motta alle informasjonskapslene.
x

ROHAB

"Eldrebølgen" gir et sterkt behov for å øke tilgangen på helsepersonell innen eldreomsorgen. Allerede i 2035 vil et lite land som Norge, mangle 40000 sykepleiere og 30000 helsearbeidere KUN innen eldreomsorg.

I tillegg er det et betydelig gap, allerede i dag, mellom behov og tilgjengelige antall heltidsplasser i sykehjem. Dette gapet kan derimot reduseres ved bedre tilrettelegging av pasienters opphold i egne hjem, slik at både pasientens fysiske og kognitive tilstand bevares stimuleres bedre mens de fortsatt bor hjemme, slik at de ikke trenger å flyttes over til heltidsplass på sykehjem.

I det nasjonale FoU-prosjektet "Service Robots for Rehabilitation and Training of Elderly People (ROHAB)", utvikler PPM Robotics AS ny teknologi som vil gjøre det mulig for sosiale service-roboter å bli en naturlig og aktiv del av fysisk og mental trening og rehabilitering av eldre mennesker både i omsorgsbolig og på sykehjem.

Jo bedre helse, jo lengre kan eldre bli i egne hjemme. Jo lengre hjemme; jo høyere velferd og lavere kostnader!

Fordeler ved å introdusere service-roboter i rehabilitering og trening er:

  • Regelmessig trening med økt kvalitet
  • Redusert behov for menneskelige ressurser, ettersom eldre nå kan gjennomføre en treningsøkt uten kontinuerlig tilsyn

ROHAB-prosjektet har følgende partnere:

  • PPM Robotics AS, Norge
  • University of Debrecen, Ungarn
  • Chou University, Japan

Prosjektet gjennomføres i perioden 2023-2025 og finansieres av Norges Forskningsråd (NFR) gjennom SkatteFUNN-programmet.