Husk meg?
Registrer
Be om nytt passord
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Om du fortsetter å bruke nettsiden, antar vi at du er fornøyd med å motta alle informasjonskapslene.
x

Sikkerhet

Pasientsikkerhet er vårt moralske og formelle ansvar!

Mobile roboter har vært vanlig i industrien i flere tiår. Den siste tiden har de også kommet inn som service-roboter på utstillinger, restauranter, hoteller, og til og med på sykehus.

Det kan være utfordrende å benytte service-roboter i et miljø hvor de må omgås mennesker, ettersom det kan oppstå situasjoner der roboten og menneskene har motstridende ønsker og behov. Normalt løses dette greit gjennom toveis-kommunikasjon vha. lyd, lys eller tale, men hvis dette ikke løser konflikten, og det oppstår fare for kollisjon, blir robotens sikkerhetssystem aktivert, og roboten stopper. Sikkerhetssystemet skal alltid bestå av doble sett med sikkerhetskomponenter, som dermed minimerer risikoen for personskader hvis f.eks. roboten skulle kollidere med et menneske.
Å benytte service-roboter i et miljø med eldre mennesker er mer utfordrende. Dette er spesielt hvis noen av de eldre har nedsatte kognitive og fysiske ferdigheter. For det første, vil risikoen for sikkerhetskonflikter øke, og i tillegg, er konsekvensen ved et ev. fall (hoftebrudd), mye større enn ved yngre mennesker.

Gjeldende, internasjonale forskrifter representerer de formelle kravene til service-roboter som opererer sammen med mennesker. Men, disse forskriftene forutsetter at menneskene har normale, kognitive og fysiske ferdigheter. For eldre kan man imidlertid ikke legge dette til grunn. Derfor vil en standard, service-robot, til bruk i for eksempel. restauranter eller i industrien, IKKE tilfredsstille sikkerheten til å kunne benyttes på et sykehjem.

PPM har 20 års erfaring med utvikling av komplekse robotsystemer, inkludert sertifisering av systemer hvor roboter opererer i åpent miljø sammen med mennesker. PPM inkluderer alltid sikkerhetsteknologi som er sertifisering i henhold til de krevende PLd- og PLe-standardene, i våre service-robotløsninger. Sammen med våre nye metoder for risikovurdering og reduksjon, sikrer dette et trygt miljø hvor våre service-roboter trygt og effektivt kan utføre sine oppgaver i harmoni med menneskene i nærheten.